2011. december 23., péntek

Lámpagyújtás


Így egy lépéssel karácsony előtt jelentkezem a Lámpagyújtással (az eseményt december 16-18.-a között tartották a Westendben), mely a Könyvmolyképző kiadó nagyszerű kezdeményezése, és melybe bevonta, az Agave-, a Cicro-, a Park-, a Jaffa- és az Ulpius-ház könyvkiadókat. Magyarország legnagyobb kiadói egy helyen, ráadásul mindegyikük exkluzív ajándékokat osztott a regisztrált látogatóknak, valamint meghívták magyar szerzőik egy részét is, akik mindhárom napon dedikáltak. Lehetne ennél jobb?! Azt hiszem, igen. Az utolsó pillanatokban (talán 14.-én szerdán), a facebookon, szárnyra kapott egy ötlet, miszerint gyűjtsünk könyveket, olyan gyerekek számára, akik nem kapnak könyveket karácsonyra. És a legszebb az volt, hogy a Könyvmolyképző kiadó egyből az ötlet mellé állt, és ugyan már alig volt idő reklámozni ezt a remek ötletet, ők mégis támogatták, és nem hajították a süllyesztőbe, vagy mondták azt, hogy majd jövőre megvalósítják.


Én az első napon látogattam meg a rendezvényt, egy barátnőm társaságában. Hat darab könyvvel érkeztem, és valószínűleg én voltam az első, aki könyvet adni szertett volna és nem „csak” venni. Ezt onnan gondolom, hogy a roppant kedves eladó hölgy nem tudta mit kezdjen velem, amikor megkérdeztem átveszi-e tőlem a könyveket. Végül persze megoldódott ez a kis átmenetit fennakadás és rendben otthagytam a könyveket, majd egyből vettem is egy, már régóta nagyon várt kötetet, ami nem más, mint Cassandra Clare A végzet ereklyéi című sorozatának negyedik kötete, a Bukott angyalok városa. Ezen kívül, kaptam az Agave kiadótól egy könyvet, Agave 100 címmel, amire már régóta fájt a fogam, a kötetben 14 novella található, azoknak az íróknak a tollából, akiknek könyveit az Agave kiadó adja ki. A Cicero kiadó egy naptárt, az Ulpius-ház standjánál pedig egy kupont kaptak a regisztrált látogatók. A Könyvmolyképző karkötőket adott, és bizonyos időpontokban, naponta kétszer, Julie Kagawa Iron King című könyvéből osztottak előzetes olvasópéldányokat. Ezeken kívül, beszereztem még két könyvjelzőt, mindkettő a moly.hu-t reklámozza. Imádom a madarason található feliratot: „Könyvmoly vagy, vagy vadmeggymag vagy?” :D

Összességében, remek órákat töltöttem a Lámpagyújtáson, nagyon jól szórakoztam. Mindenki kedves és segítőkész volt, akárki, aki ott volt találhatott magának, vagy akár karácsonyi ajándéknak, kedvére való könyvet. Remélem jövőre is lesz Lámpagyújtás, és bár nem sikerült megtudnom még nagyjából sem mennyi könyv gyűlt össze a gyerekeknek, remélem ezt a kezdeményezést is átörökíti a Könyvmolyképző a 2012-es évre. 
Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése