2014. február 3., hétfő

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér

 Magyar kiadó: Athenaeum Kiadó
Értékelés molyon: 88%
Oldalszám: 448 oldal

Próbáltam alternatív tartalmat írni ide, de egyszerűen nem megy. Rosie és Alex élete. De inkább csak Rosie-é. Azt hiszem ennyi.
És ez az érzés végigkíséri ezt a rövidke véleményt. Akármilyen megközelítésből próbálok írni a regényről, nem megy. Már több mint egy hete kiolvastam és még mindig nem sikerült összeszednem magam utána. Mostanra tartok csak ott, hogy bele bírtam kezdeni egy új könyvbe, de nem értem miért. Érzem a könyv hatását magamon, csomót kattogok a regényen, bizonyos részletein, de még nem jöttem rá, hogy miért hatott rám ennyire.
Végtelenül egyszerű, levélregény ez. Rosie életét követhetjük végig, hét éves korától kezdve, levelein keresztül. Levelek, chatelések, üdvözlőlapok, meghívók, képeslapok. Ezekből áll a könyv, a végén az is kiderül hogy miért. Jó döntések, rossz döntések, véletlenek, az élet kliséi, boldog és szomorú pillanatok, tettek és következmények. Az élet nagy pillanati, de mind csak levelek formájában így ezek sem annyira grandiózusak.
Amit talán ki tudnék emelni… Imádtam Rosie és Katie életének párhuzamát. ’A történelem nem ismétli önmagát. De rímel.’ – mondta Mark Twain, aztán Cecelia Ahern megírta. Pont így gondolok rájuk.
Nem tudok összefüggő gondolatokat összehozni, úgyhogy azt hiszem ennyi. Még azt sem sikerült eldöntenem, hogy valójában imádtam-e ezt a könyvet. De lehet csak annyira szokatlan volt hogy ezért fogott meg ennyire. Valójában csak erős közepes? Nem tudom. De azt hiszem, ha valami ennyire hat rám, az csak jó lehet. Végül is a kisgyerekek is azért olvastatják újra és újra ugyanazt a mesét mert akkor és ott arra van szükségük. Nem lehet most erre volt. De nagyon.

10/10
Idézetek: Megidézve
Zene:
Petra

1 megjegyzés:

  1. Szia, benne lennél egy oldal cserében? Az oldalamon tudsz nekem írni.
    http://anegyelem.blogspot.hu/

    VálaszTörlés