2012. február 23., csütörtök

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt


Eredeti kiadó: Simon & Schuster Children's Publishing; 2009-ben
Magyarul kiadta: Könyvmolyképző Kiadó; 2010-ben
Értékelések: Goodreads- 4.02 (majdnem 62 ezer értékelés); Moly- 80% (340-nél több vélemény)
Oldalszám: 360

Fülszöveg részlete: Egy szent eskü. Egy bukott angyal. Egy tiltott szerelem. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. 

Hát, a borító és a fülszöveg jócskán spoileres, ugyanis egy árva darab kézzel fogható bukott angyal sincs a könyv nagy részében, pedig miattuk gondoltam, hogy elolvasom. Rendben, legyünk jó fejek, ott van, csak senki sem tudja róla, hogy bukott (persze az olvasón kívül). Nagy a különbség? Nem csinál semmi angyalosat, némi agykutatást leszámítva. Mondjuk akkor sem amikor már Nora is végleg biztos benne, hogy mi is pontosan Folt. Azthiszem ez nem volt igazán spoiler, de ha mégis ezer bocsánat.
Az írónő

Nem is igazán tudom mit írja... olyan vörös pöttyös volt... romantikus, első látásra beleszeretős de a csaj hezitál, és azért fantasy is. Nem számítottam többre a történettel kapcsolatban sem, talán csak a végére egy kicsit nagyobb összeesküvést vártam.

Norának fura reakciói voltak, néha totál logikátlanul viselkedett, de a történet indulásakor még egész tetszett a karaktere, a háttértörténete meg, hogy újságot ír. Aztán jött Folt és totál megzakkant.

SPOILER! Hogy lehetett Foltnak vesétől lapockáig érő sebhelye? Mekkora szárnya volt neki? És mi volt az, hogy Nora ha megérintette a sebhelyét így vizionált vagy nem is tudom mit csinált?! SPOILER VÉGE!

Azt hiszem, valójában ez egy jó kis tinikönyv, csak nekem már nem való, unom ezeket az egy kaptafára készült könyveket. Nem is olvasok belőlük többet egy jó darabig remélem.  

Maradt azért néhány kérdőjelem, ha valaki tudja bármelyikre a választ, akkor lécci osszátok meg velem. Ők azok:

Miért kellett lefordítani a Patch nevet Foltra? Simán elélt volna a történet, anélkül a hülye magyarázat nélkül, és nem bökte volna végig az oldalam ez a béna név.

Hogy kell kiejteni Jules nevét? Megsúgom, fiúról van szó, és ha -val, -vel ragot dobsz hozzá Lules-lal lesz belőle.

Történet: Élvezhető
Karakterek: Mint Edward és Bella, csak az egy másik könyv :D
Kedvenc szereplő: Nem nagyon volt
Akit nem szerettem: Ilyen sem volt
Legjobb rész: Ilyen sem :D Na jó legyen amikor Folt és Nora anyja találkoznak
Legrosszabb: nem tudom... olyan egyhangú volt az egész, néha egy hét poénnal
Borító: Eleinte nagyon imádtam, de csak addig amikor meg nem néztem közelebbről, most már csak a tollakat szeretem rajta.
 10/4
Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése