2012. január 30., hétfő

Moly : Top 10

Egy Molyos kihívás miatt készítettem a listát. A kihívás készítője Vicky3, linkje pedig itt. 10 kedvenc könyvszereplőt kell listába foglalni, ami sokkal nehezebb feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Elég sokáig ültem a könyvespolcom előtt, néztem a könyveket, és próbáltam kiválogatni a kedvenceimet. Végül nagy nehezen elkészültem, de akkor meg az volt a problémám, hogy milyen szempontok alapján rangsoroljam őket. Ezt végül fel is adtam, elég nehéz összehasonlítani egy gonoszt egy jóval, vagy egy szuperképességekkel rendelkezőt egy halandóval.Végül ilyen lett a listám:

1) Sirius Black J. K. Rowling: Harry Potter könyvsorozat- Bátor, kitartó, hűséges. Mert ő az a szereplő, aki ha eszembe jut, visszakeresem a könyvekben a jeleneteit.

2) Perselus Piton - J. K. Rowling: Harry Potter könyvsorozat- Mert ő az a szereplő, akiről nem tudtam eldönteni melyik oldalon áll, egészen addig, amíg ki nem derült. Titokzatosság, és érinthetetlenség lengte kerül végig. Gonosz maradt, hogy a jóért küzdhessen. Ehhez kell igazán bátorság.

3) Nymphadora Tonks - J. K. Rowling: Harry Potter könyvsorozat - Szeleburdi, két ballábas és remek humorú a sarkon leselkedő háború ellenére is. De nem is ezért került a listára. Hanem mert feltétel nélkül szerette Remust. Tisztában volt a veszélyekkel és a nehézségekkel egyaránt mégis mindet vállalta.

4) Luke GarrowayCassandra Clare: Végzet ereklyéi sorozat (Lucian Graymark) – A sorozat elejétől kezdve a kedvenc karakterem, de nem azért, mert a viszonzatlan szerelem ellenért is Jocelyn mellett maradt barátként. Azért került a listára, mert számomra ő s tökéletes apafigura. Tudja, mikor van szüksége valakinek csak a hallgatásra, és a néma támogatásra és mikor egy remek tanácsra.

5) Finnick OdairSuzanne Collins: Éhezők viadala trilógia – Mert mindent feláldoz azért, hogy akit szeret, biztonságban legyen.

6) Durzo BlintBrent Weeks: Éjangyal trilógia – Mert csak egy egyszerű, unalmas életre vágyott. Mert bölcs, és mert beteljesítette a jóslatot. :D

7) David FreymenRaana Raas: Csodaidök családregény: Kiszakadtak – Mert mindent feláldozott, és mindent megtett azért, hogy egy olyan világba kerülhessen, aminek ismerte a hátulütőit és az előnyeit egyaránt, és ami számára elérhetetlennek tűnt.

8) Ian O'Shea Stephenie Meyer: A burok – Mert nagyon emberi volt végig, és nem félt attól, hogy beismerje, nem neki van igaza. A kezdetekben félt az ismeretlentől, amit ismerni vélt, de amikor tényleg megismerte, megváltozott a hozzáállása.

9) Adrian Ivaskov Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozat - Mert megkapó, amelyik oldalon szerepel, ott biztosan nem hagyja abba senki az olvasást. A könyvhöz szegez, és még néhány ok a képen. :D

10) VladJeaniene Frost: Cat és Bones vámpírvadász sorozat – Mert ő a szörnyű ősvámpír, ki ne szeretné? :D Bár elhagyta a köpenyét, felszedett némi humorérzéket (legalábbis Frost elképzelt Vladja), nagyon tetszett, hogy nem fért össze a fejemben a kegyetlen karóbahúzó figura, meg ez a fahumorú.


A linkek az írókon és a könyveken azoknak a könyveknek a Molyos oldalára visz, ahol először felbukkan a szereplő. Csak, hogy ne kelljen keresgélni ha megtetszik az egyik. :D

 U.I:: Bár csak a Harry Potter könyvekből képes lettem volna Top 10-et összeállítani, végül sikerült háromra szűkítenem. :D
                                                                                                       Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése