2012. április 10., kedd

Cynthia Hand: Angyalsors


Eredeti kiadó: HarperTeen; 2011-ben
Magyarul kiadta: Maxim Kiadó; 2011-ben
Értékelések: Goodreads- 4,19 (több mint 18 ezer értékelés); Moly- 91% (50-nél több vélemény)
Oldalszám: 452

Clara Gardner ereiben angyalvér csörgedez, ami azzal jár, hogy teljesítenie kell rendeltetését, amit látomás formájában kap meg. Emiatt otthagyja kaliforniai életét és Wyomingba költözik családjával, hogy megmenthesse a látomásában felbukkanó, erdőtűzben álló fiút.

A történet a kezdetektől tetszett, mert nem abból áll a könyv fele, hogy a főhős szembesül a természetfelettivel, és azzal van elfoglalva, hogy ezt feldolgozza. Clara már a legelején tudja, hogy részben angyal, és akkor csöppenünk bele az eseményekbe, amikor először látja a látomását.

Cynthia Hand
A látomás-fiú, Christian, ez nem igazán spoiler, rettentő helyes és segítőkész, Claranak meg egy pillantás elég, felismeri és bele is zúg. Ennél a pontnál aggódtam a könyv miatt, azt hittem néhány oldalon át, hogy szokásos tinilányos-mániákus-helyespasi imádattól fog csöpögni az egész, de nem. Christian elég sokáig képben van, de csak néhány oldalon imádja idegesítően Clara. 

 De hogy mitől jó annyira ez a könyv? Szerintem egyértelműen Tucker az oka.  Nagyon gyorsan megszerettem, ő egy zseniális karakter. Imádtam olvasni a részeit, egyszerűen muszáj szeretni!

Kicsi spoiler! Nem éreztem ezt tipikus szerelmi háromszögnek. Clara Tuckert szereti, Christian szerintem inkább csak vonzza. Spoiler vége! 

Ami még szemet szúrt, hogy a fantasy vonal nem „árnyékolta be” az egész történetet. Azok a részek nagyon tetszettek, ahol csak a háttérbe húzódva volt jelen az angyal vonal, ami ugyan behatással volt Clarara, jól tudta magát érezni olyanok társaságában, akik nem tudnak róla. 

A második rész borítója
Elég sok meglepetést tartogat a történet, főleg a vége felé, valamint sok dolog átcsúszott az elkövetkező könyvekbe. Elég sok megválaszolatlan kérdésem maradt, de ez egy trilógia lesz, szóval valamit hagyni kell a második részbe is.

 Ami még varázslatosabbá teszi az egészet, hogy valós környezetbe van helyezve, és aki egy kicsit is utána néz, nem csak a Yellowstone-t, hanem az összes leírt tájat megtalálhatja. Lenyűgöző helyek!
Ráadásul, a borító nagyon szépre sikerült, a minta visszaköszön a könyv belsejében is. De igazán a belső, kemény fedele tetszik. Egyszerű, nagyszerű. 

Idézet: 
" -Mi? Honnan tudta, hogy angyalvérű vagy?
-Na látod, ez már jó kérdés. -Előrehajolok. – Onnan tudta, hogy múlt hónapban látta, amikor simán lenyomtad az egész birkózócsapatot. Végignézte, amikor két vállra fektetted Toby Jamesont, aki legalább kilencven kilós, és még csak meg sem izzadtál. És megállapította, hogy hű, de jól birkózik ez a srác, biztosan angyal. " 157.oldal
Barangolás: Wyomingban
Történet: Mozgalmas, érdekes
Karakterek: Jól kidolgozottak
Kedvenc szereplő: Tucker
Akit nem szerettem: Clara anyja, valahogy túl titokzatos
Legjobb rész: A napkelte.
Legrosszabb: remélem, megkeresik Midaszt…
Borító: gyönyörű
10/10 – nem vagyok képes levonni azért a max 20 oldalért az elején.
Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése