2012. május 15., kedd

Barangolás - London


Könyv: Cassandra Clare: Az angyal
helyszín: Egyesült Királyság; London




London a Temze két partján elterülő kikötőváros, melyet még a rómaiak alapítottak. Ma Anglia fővárosa és a legnagyobb területű város az Egyesült Királyságon belül. 1831 és 1925 között London volt a világ legnépesebb városa. 

Az angyal 1878-ban játszódik, a város ebben a korban nagyon gyorsan fejlődött, iparosodott és nőtt, ma az úgymond Belső-London található a város szívében, itt játszódik a regény cselekménye, az új épületeket e köré kezdték felhúzni. A Blackfriars Bridge, ami Jem kedvenc helye Londonban, ma is egészében ehhez a területhez tartozik.
 













A regényben többször is megemlítik a Szent Pál katedrálist, a 19. században ez az épület uralta a városképet.







Jem elmeséli a könyvben, hogy egyszer követte Willt, végigjártam az útját és elhoztam a megnevezett állomások egy részét képekben, valamint a lent található térképen berajtoltam, merre mászkáltak.

„Egész éjszaka a várost járta a Szent Páltól a Spitalfields piacon át a Whitechapeling a High Streeten. Lesétált a folyóig és a dokkok között mászkált.” 313. oldal

Spitalfields piac
 
Dokkok, XX. század
Természetesen megfordulunk a Hyde Parkban is. A  park főbejárata már állt ebben az időben.


Az írónő elárul néhány dolgot amit átalakított Londonon így kiderül, hogy a Kis Mindenszentek-temploma, aminek helyén az Intézet áll, tényleg létezett és leégett, de nem ott állt, ahová az Intézetet helyezte az írónő. A térképen bejelöltem a St. Bride templomot, ennek a helyén található az Intézet, és hasonlóan is néz ki. 
St. Bride templom


A világ legrégebbi metrója is Londonban található, és Will akár már használhatta is, ugyanis 1863. január 10.-én adták át.


Forrás: Wikipedia; Google
 
Hasonló és más érdekes témákban született  bejegyzéseket találhatsz itt: Könyves Blogok

  Petra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése