2012. május 10., csütörtök

Cassandra Clare: Az angyal

Pokoli szerkezetek sorozat első kötete
Eredeti kiadó: Simon & Schuster Children's Publishing; 2010-ben
Magyarul kiadta: Könyvmolyképző Kiadó; 2012-ben
Értékelések: Goodreads- 4,26 (több mint 64 ezer értékelés); Moly- 93% (kevés vélemény)
Oldalszám: 468 + 2 oldal „extra” a történethez + Tartalomjegyzék

Maradunk az árnyvadászok világában, csak épp már nem a XXI: század Amerikájában játszódik a történet, hanem a XIX. század Angliájában. Tessa Gray bátyja után jön Londonba, amikor egyedül marad New Yorkban, és egyből az Alvilág karmai közé kerül. 

A történet, egy nem túl hosszú lélegzetű bevezető után, eléggé cselekményes és fordulatos, nekem mégis a kedvenc részem az eleje, ahol még ugyan nem túl sok minden történik, mégis elhangoznak a legjobb poénok és lejátszódnak a legviccesebb jelenetek.

Clare
Egyértelműen jobban tetszett ez a könyv a Bukott angyalok városánál, mégsem volt annyira lenyűgöző, mint a Végzet ereklyéi sorozat eső három része. Számomra nem igazán volt hihető ez a mechanikus szerkezetek dolog, pedig az írónő próbálta nagyon megmagyarázni. 

A szereplői viszont továbbra is zseniálisak, sok helyen olvastam, hogy ugyan olyanok, mint a Végzet ereklyéi szereplői. Szerintem ez nem igaz, egyedül Will hasonlít Jacere jelentősebben, de Will nekem jobban bejön. Egy kicsit még élesebbek a tulajdonságai. És rajta kívül a többi szereplőt is könnyű megszeretni, főleg Henryt és Jemet kedveltem meg egyből, nagyon. És az újakon kívül, feltűntek már jól ismert szereplők: Magnus Bane, aki hozta a formáját, Camille és még Ragon Fell is felbukkant. De ami biztos, az 1800-as években sem volt könnyű egy fedél alatt lakni négy tinédzserrel!
 
Ami még nagyon tetszett, hogy nem szájbarágósan magyarázza újra a már jól ismert dolgokat, hanem csak gyorsan, röviden összefoglalja az alapokat, ennyi pedig elengedhetetlen volt. Ráadásul volt néhány párhuzam ami nagyon ötletes utalás, például a Szenzor.

Egyetlen kérdés maradt benne, ami nagyon foglalkoztat: Mi pontosan Tessa angyala?

Idézetek: Megidézve
Barangolás: Londonban
Történet: Jól megszőtt cselekmény
Karakterek: Változatosak, csak ahogy Claretől megszoktuk
Kedvenc szereplő: Jem
Akit nem szerettem: De Quincey
Legjobb rész: A vicces részek tetszettek az elején, ahol mind a négy tinédzser ott volt
Legrosszabb: Nekem nehezen fértek bele ezek a mechanikus emberek
Borító: Eredeti, olyan Clare-es
 10/8
Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése