2012. augusztus 2., csütörtök

Kívánságzsák


 Néhány gyöngyszemet hoztam a közeljövő megjelenéseiből.

Elsőként néhány könyv a Maxim kiadó Dream válogatásából. A sorozatot még tavaly az Angyalsorssal nyitották meg, és most, szeptemberben és októberben újabb könyvekkel bővítik a repertoárt. Ezek közül jó pár felkeltette az érdeklődésemet. Íme ők:


Cynthia Hand: Angyalfény
Az Angyalsors várva várt (legalábbis én rettentően várom már) második része, várhatóan szeptember 18.-án jelenik meg, gyönyörű, eredeti borítóval!
Fülszövege:  
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.


 Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
A könyv egy trilógia nyitókötete, a fülszövege kapott el, remek ötletnek tűnik, és ahogy újra elolvastam rá kellett jönnöm, hogy egyre jobban érdekel. Október 18.-a a várható megjelenése.
Fülszövege:  
Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.
A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. 
Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
 A könyv szeptember 28.-án jelenik majd meg, nagyon szép, és a fülszöveg alapján nagyon találó borítóval.
Fülszöveg: 
Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.

Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. 


Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Az Angyalfénnyel egyszerre szeptember 18.-án jelenik majd meg. Annyiban mindenképp különbözik az előbbiektől, hogy semmi fantasztikumot nem ígér a regény, és talán pont ezért került ide.
Fülszöveg: 
Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?

A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott.
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é  pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.



Gayle Forman: Hová tűntél?
A Ciceró Kiadónál jelent meg a könyv néhány napja, azért került a listára, mert két napja szerettem volna megvenni, de az összes könyvesboltos az orromra kötötte, hogy még nem tudom megvenni, de a raktárban már van... Hát kösz... Szóval nagyon szeretnék mihamarabb lecsapni rá, mert amint már olvashatjátok, az előző részét imádtam.
Fülszöveg:
HÁROM ÉV MÚLVA
Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.
Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.
Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte? 


Leiner Laura: Szent Johanna gimi 7. - Útvesztő
Szintén a Ciceró Kiadónál jelenik, a nagysikerű sorozat hetedik, azaz utolsó előtti része, augusztus 22.-én egy dedikálással összekötve. A könyv már előrendelhető, és itt a blogon egy nyereményjáték keretében akár meg is nyerhető. Olvastam az előző részeket, így most már ez is érdekel, végzős év, mozgalmasnak ígérkezik, és remélhetőleg nagyon vicces lesz.
Fülszöveg:
Szeptember 1-jén Reniék immár irigyelt végzősökként lépnek be a suli épületébe, de vajon tényleg irigylésre méltó a helyzetük? Egy biztos: a legzsúfoltabb, legeseménydúsabb évnek néznek elébe, amelynek már az első fele is tele lesz óriási élményekkel (szalagavató, nagy végzős bulizások, utolsó közös szilveszter), ugyanakkor komoly buktatókkal (érettségi tárgyak kiválasztása, a felkészülés megkezdése és a nagy kérdés: a továbbtanulás).
Ám a 12/b. , mint tudjuk, nem átlagos társaság: ők mindent megtesznek azért, hogy az utolsó évük valóban felejthetetlenné váljon, nemcsak önmaguk, de a Szent Johanna gimi összes tanára és diákja számára is...

Petra




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése