2012. június 20., szerda

Barangolás - Chicago

  


Könyv: Veronica Roth: A beavatott
Helyszín: Amerikai Egyesült Államok; Illinois; Chicago






Chicago, becenevén A szelek városa, az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, a Nagy-tavak egyikének, a Michigan-tónak a partján fekszik, Illinois államban. a Nagy-Tavak vidékének közlekedési, pénzügyi, kereskedelmi, oktatási, és kulturális központja.

Chicago lakossága, Kül- és elővárosaival együtt kb. 9,6 millió, területe pedig a környező két államba is átnyúlik, 25 ezer km2-t fedve le. (Magyarország népessége nem éri el a 10 millió főt, területe 93 ezer km2)

A város szórakoztató központja a Navy Pier, ahol többek között műjégpálya, minigolf, óriáskerék és ringlispílek kaptak helyet, valamint itt található a Chicago Children's Museum is. A történet szempontjából az óriáskerék kiemelt jelentőségű.



John Hancock Center

A John Hancock Center, a könyvben Hancock-épületként van megnevezve, a városközpontban található, valóban 100 emeletes, a város egyik legmagasabb épülete. Közelében helyezkedik el a Sears Tower felhőkarcoló, amely a város legmagasabb épülete, tetejéről, ahol egy kilátó található, fantasztikus kilátás nyílik a városra.







 


 


















Könyvborító és Chicago látképe
Van egy megemlített út a könyvben, ez a Lake Shore drive, ami a Michigan-tó és a város között húzódó főút. Hihetetlennek tűnik, hogy ez a hatalmas tó elmocsarasodjon az idő múlásával. A könyv ezt vetíti előre.







Forrás: wikipedia; google; chicago.hu




                                                                                                       Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése