2013. március 17., vasárnap

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi - Örökké




Eredeti kiadó: Ciceró Könyvstúdió; 2013-ben
Értékelések: Moly – 98% (176 vélemény)
Oldalszám: 388 + 340
Zene:Legyünk nyálasak- Oasis: Wonderwall

 A sorozat méltó befejezése lett. Pont ilyenre számítottam. Se több nem volt, se kevesebb.
Még mindig szórakoztató, még mindig idegesítő, még mindig vicces, még mindig tele okítással, még mindig ifjúsági.
Egy sorozatot befejezni mindig nehéz, ha másnak nem is, az írónak. De hatalmas rajongótáborral rendelkező könyv lévén, rengeteg ember engedi el ezzel a kötettel a sorozatot. Akik eddig imádták, ezt is fogják. Kétségtelen. Sokszor vicces, elmélázó, és ennyi könyv után már mondhatjuk, hogy Renis (nyafogó, drámázó, fülig szerelmes, csöppet szerencsétlen, de piszok mázlista).
Beszélhetnék itt arról, hogy egyszerűen mennyire nem sikerült olyanra, mint amilyenre ígérik. Egy iskola, ahova mindenki szívesen járna, Egy közösség, aminek te is tagja lehetsz. Hát igen, de ugyanakkor az egész pont nem valóságos. A szereplők totál lehetetlenek és valótlanok – egy-két kivételtől eltekintve-, kezdve Corteztől egész Gondosig. De ez igazából senkit sem érdekel, mindenkit körbezsong a vége-érzés. Egyetlen szereplőt emelnék ki, ő az én abszolút kedvencem karakterem, Ricsi. Azt kell mondanom, ő az egyetlen aki igazán felnő. Sokszor nemtörődömnek és szétszórtnak látszik, de ennek pont az ellentéte, felelősséget vállal, vall, tanul. A többiek nagyrészt ugyanolyanok, és pont emiatt, nem érzem őket 14-nél idősebbnek.
Elkezdhetném sorolni a problémáimat, de nem fogom, mindössze annyit szeretnék megemlíteni, hogy Arnoldot így elintézni elég beszari dolog volt szerintem. De mindegy belemagyarázható az indok szóval…
Amit sokkal fontosabbnak érzek (és milyen jó, hogy csak most írom ezt a véleményt!), azon egy molyos vélemény darabkája miatt kezdtem el gondolkodni: „úgy érzem,hogy tényleg velük nőttem fel.
Akármennyire nem tartom igazán jónak ezt a sorozatot, ezt az érzést imádom. Nekem a Harry Potter jelenti ezt. Azt hiszem, ha az ember egy sorozat szereplőit ennyire a szívébe tudja zárni az már rossz nem lehet. És nem csak azért, mert ezáltal olvasunk. Hanem azért is, mert van egy ismerős, talán mindennél jobban ismert közeg a rongyosra olvasott oldalak között, ahova bármikor elbújhatunk. Nekem ez a hely a Roxfort. Az 5-10 évvel fiatalabbaknak talán a Szent Johanna Gimi.

Idézetek: Molyon nagyjából a fél könyv ki van idézve.
Történet: Csöpögős, Renis lezárás.
Karakterek: Mint eddig
Kedvenc szereplő: Ricsi
Akit nem szerettem: -
Legjobb rész: Virág balhéja
Legrosszabb: Arnolddal ami lett.
Borító: Nem rossz, de az Útvesztőé szebb.
10/7
Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése