2012. október 31., szerda

Kívánságzsák - Novemberi dömping



Rengeteg könyvet adnak ki mindig október végén, november elején, aztán majd december elején is, főleg a karácsony miatt, csak jön a rengeteg könyv, a szerencsétlen könyvmolyok meg azt sem tudják hova kapják a fejüket ha betévednek egy könyvesboltba annyi a friss gyönyörűség.


Gyorsan mutatok két már megjelent könyvet amikre valószínűleg lecsapok majd.
Az egyik Richelle Meadtől A szukkubusz éjszakája. Biztosan elolvasom az első részt mielőtt megveszem, de az írónő feltétlen bizalmamat élvezi!
Teljes borító

A másik pedig szintén egy Agavés könyv, Alma Katsu: Halhatatlan című regénye, aminek először a gyönyörű borítója fogott meg (mint mindig), de a fülszövege alapján ez is nagyon ígéretes:
Dr. Luke Findley egy újabb unalmas éjszakára számít, amikor elkezdi szokásos éjszakai műszakját St. Andrew kisvárosának kórházában. Azonban amint találkozik Lanore McIlvrae-vel a sürgősségi osztályon - aki sérülései ellenére egy gyilkosság gyanúsítottja -, azonnal megváltozik az élete. Pár órával később már a kanadai határ felé tart vele, tudva, hogy ezentúl soha semmi nem lesz olyan, mint régen.
Lanore McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, mivel számára az örökkévaló. Az élete az 1800-as években kezdődött, és a kétszáz év során, amit a Földön töltött, mind az erőszak, mind a testi gyönyörök megkísértették, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig.

Akkor most jöjjenek a még megjelenésre váró könyvek, elsőként a Ciceró Könyvstúdiótól A lázadó. Ez Veronica Roth A beavatott című regényének a folytatása. A beavatottról a véleményemet megtaláljátok ide kattintva. Hatalmas köszönet a kiadónak, hogy eredeti borítóval kapjuk a sorozatot, ugyanis ezek a borítók egyszerűen csodásak! Nincs hozzá pontos dátum, csak, hogy november vége. És akkor a fülszöveg:
Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.
A Könyvmolyképző Kiadónál fog megjelenni - várhatóan november 20.-án -, Marie Lu Legenda című, amit már nagyon várok, csak jót hallottam eddig a könyvről, és biztosan remek lesz, csak azt bánom, hogy a borítót csúfítja majd a vöröspöttyös logó...
A hajdani Los Angeles partvidékét elöntötte a tenger. Észak-Amerika két nemzetre szakadt; a Köztársaság hadban áll a Kolóniákkal. A jómódú környéken, az elithez tartozó családba született, tizenöt éves June kivételes tehetség. kötelességtudó, szenvedélyes, a haza iránt elkötelezett, nyitva áll előtte az út a Köztársaság legmagasabb katonai köreibe. A Lake Szektorban, a nyomornegyedben született, tizenöt éves Day a Köztársaság legkeresettebb bűnözője. De a szándékai korántsem olyan elítélendők, mint azt gondolnánk. Ők ketten két külön világban élnek, és talán sosem keresztezné egymást az útjuk, ám egy nap June bátyja gyilkosság áldozatává válik. Az első számú gyanúsított Day lesz. Ezzel kezdetét veszi a mindent eldöntő macska-egér játék, melyben Day kétségbeesett versenyt fut a családja életéért, miközben June elszántan igyekszik megbosszulni bátyja halálát. De az események megdöbbentő fordulatot vesznek. Rájönnek, kettejükben van valami közös, és azt is megtudják, milyen messzire hajlandó elmenni a hatalom, hogy megőrizze titkait. 
Csak azért nem a Legendát várom a listáról a legjobban, mert megelőzi James Patterson Maximum Ride-ja. Hogy mi ez a rajongás felőlem a könyv iránt azt szerintem magam sem tudom tejesen, de nagyjából fél éve komolyan gondolkoztam azon, hogy megtanuljak annyira angolul, hogy tudja olvasni, és ezt ez a könyv érte el nálam, szóval amint kijött a nyomdából én már olvasom is. Ami ha minden igaz már csak 15 nap, a megjelenési dátuma: 11. 15.
Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak.
 És még két sorozatfolytatást várok, Cassandra Claretől A Herceget (november 20.). Az angyal igazából nem volt rossz, de valahogy nem volt az igazi. Azért mindenképp adok majd neki egy esélyt.











A másik pedig J.R. Ward Újjászületett szeretője. Drága Ulpius ház azt ígérte még karácsony előtt kiadják. Csak azt nem mondták melyik évben. Persze a remény hal meg utoljára. A kiadó iránti bizalom meg már az újraélesztő gép alatt fekszik, de szerintem már elveszítettük... De most komolyan mit várunk, ha még egy fülszöveget sem tudtak írni?


Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése